Rusko Slovensko na žiaden zoznam nepriateľských štátov nezaradilo

16. januára 2023, milanantal, Nezaradené

Vraj Rusko nás vníma ako nepriateľa, preto ruskí zástupcovia nemali čo robiť v Poltári. Politici a redakcie by si mali konečne objasniť, o aký zoznam ide. Tu sa nehrá o fazuľky, vláda, ministri, diplomati by takéto udalosti nemali skresľovať, pretože jemný ale podstatný rozdiel v interpretácii tu môže mať katastrofálne dopady. Ale táto vláda totálnych diletantov a amatérov, pozbieraných po ulici, a nedovzdelaný Jaroslav Naď ťažko môže chápať dosah svojich krokov. Preto treba ísť v sobotu na referendum a poslať ich konečne do zabudnutia.

Ide o zoznam krajín nie priateľsky sa správajúcich voči Ruskej federácii. Правительство России утвердило список недружественных стран

Teda krajín, ktoré sa nechovajú priateľsky voči Rusku, ale to neznamená, že Rusko ich tým automaticky pokladá za nepriateľov. Len konštatuje, že tieto krajiny podnikajú nepriateľské kroky voči Rusku a Rusko to eviduje.

Pre nepriateľstvo, nepriateľský sa používajú iné výrazy: враждебный; неприятельский, вражеский.

Napr. Česká republika bola na tento zoznam zaradená ako druhá po USA, potom, ako česká vláda obvinila Rusko z uskutočnenia útoku proti zbrojnému skladu vo Vrběticiach a následne vyhostila 18 ruských diplomatov. Dodnes bez akýchkoľvek dôkazov, ako vo väčšine podobných prípadov, za čo by v právnom štáte niekto mal niesť zodpovednosť, za krivé obvinenie s veľkými následkami. Bol to vyslovene nepriateľský akt, vyslovene vycucaný z prsta politikov trčiacich zo zadnice USA, Rusko len zareagovalo recipročne, ale žiaden nepriateľský akt voči ČR nepodniklo, české bábky nestáli za povšimnutie.

A americký poskok Jaroslav Naď by onedlho tiež mal ísť do zabudnutia, aby nenarobil Slovensku ešte väčšie škody.


 [m1]