Založ si blog

Nad plynovodmi Nord Stream pred výbuchmi lietali americké vrtuľníky

Ako vyplýva z údajov Flightradar, v septembri niekoľkokrát lietali nad oblasťou, kadiaľ vedú plynovody NS 1 a NS 2, americké vrtuľníky.

Vrtuľníky amerického námorníctva Sikorski MH-60R Seahawk sa nachádzali nad miestom potrubí v Baltskom mori tri dni za sebou – 1., 2. a 3. septembra.

Na Flightradar24 je vrtuľník zobrazený ako neidentifikované lietadlo, a to aj bez ikony vrtuľníka, avšak 24-bitový kód ICAO, uvedený v popise, umožňuje jednoznačne stanoviť model – Sikorsky MH-60R Seahawk – ako aj jeho príslušnosť k americkému námorníctvu. Tento kód sa overuje prostredníctvom otvorených zdrojov, ktoré zhromažďujú údaje o vojenských lietadlách.

Americký vrtuľník navyše, súdiac podľa trajektórií na Flightradar24, preletel do skúmanej oblasti nad Nord Streams z Poľska, z Gdanska.

2.septembra, takmer paralelne s americkou armádou v oblasti ostrova Bornholm, lietal vojenský vrtuľník NH90 holandského námorníctva, pravdepodobne pozoroval aktivity Američanov.

Americké vrtuľníky, ako vyplýva z informácií Flightradar24, tiež vykonávali lety nad vetvami ruských plynovodov 10. a 19. septembra. V noci z 22. na 23. septembra a 25. – 26. septembra boli americkí vojenskí piloti na vrtuľníkoch Sikorsky MH-60R Seahawk dlho vo vzduchu v blízkosti oblasti budúceho úniku.

Bude veľmi ťažké dokázať vinníka výbuchov, ale jednoznačný prospech z nich mali USA, Poliaci a Ukrajina. USA agresívne podnikali všetky kroky proti spusteniu NS2, k čomu dnes znovu smerovalo narastanie energetickej krízy v EÚ a po čom volala európska verejnosť.

Načasovane s touto akciou ukrajinský Naftogaz vyvolal spor s Gazpromom, čo hrozí zastavením dodávok do EÚ cez Ukrajinu. A Ukrajincom dnes jednoznačne rozkazujú Američania.

Ukrajina voči Rusku: vrátiť stav do r. 1991. Potom vrátiť aj NATO do r. 1991

12.05.2024

Nuž, dalo by sa súhlasiť. Za podmienky: ak by išlo o komplexný návrat západných aj ruských pozícií po získaní nezávislosti Ukrajiny v r. 1991. Pozrime sa, aká bola situácia vr. 1991: 16.7.1990 Ukrajinská SSR vyhlásila zvrchovanosť v rámci ZSSR. 20.1.1991 aj na Kryme prebehlo referendum, ktoré rozhodovalo o otázke v znení: „Ste za nezávislú [...]

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 172187x
Priemerná čítanosť článkov: 5740x

Autor blogu

Kategórie