Založ si blog

Nad plynovodmi Nord Stream pred výbuchmi lietali americké vrtuľníky

Ako vyplýva z údajov Flightradar, v septembri niekoľkokrát lietali nad oblasťou, kadiaľ vedú plynovody NS 1 a NS 2, americké vrtuľníky.

Vrtuľníky amerického námorníctva Sikorski MH-60R Seahawk sa nachádzali nad miestom potrubí v Baltskom mori tri dni za sebou – 1., 2. a 3. septembra.

Na Flightradar24 je vrtuľník zobrazený ako neidentifikované lietadlo, a to aj bez ikony vrtuľníka, avšak 24-bitový kód ICAO, uvedený v popise, umožňuje jednoznačne stanoviť model – Sikorsky MH-60R Seahawk – ako aj jeho príslušnosť k americkému námorníctvu. Tento kód sa overuje prostredníctvom otvorených zdrojov, ktoré zhromažďujú údaje o vojenských lietadlách.

Americký vrtuľník navyše, súdiac podľa trajektórií na Flightradar24, preletel do skúmanej oblasti nad Nord Streams z Poľska, z Gdanska.

2.septembra, takmer paralelne s americkou armádou v oblasti ostrova Bornholm, lietal vojenský vrtuľník NH90 holandského námorníctva, pravdepodobne pozoroval aktivity Američanov.

Americké vrtuľníky, ako vyplýva z informácií Flightradar24, tiež vykonávali lety nad vetvami ruských plynovodov 10. a 19. septembra. V noci z 22. na 23. septembra a 25. – 26. septembra boli americkí vojenskí piloti na vrtuľníkoch Sikorsky MH-60R Seahawk dlho vo vzduchu v blízkosti oblasti budúceho úniku.

Bude veľmi ťažké dokázať vinníka výbuchov, ale jednoznačný prospech z nich mali USA, Poliaci a Ukrajina. USA agresívne podnikali všetky kroky proti spusteniu NS2, k čomu dnes znovu smerovalo narastanie energetickej krízy v EÚ a po čom volala európska verejnosť.

Načasovane s touto akciou ukrajinský Naftogaz vyvolal spor s Gazpromom, čo hrozí zastavením dodávok do EÚ cez Ukrajinu. A Ukrajincom dnes jednoznačne rozkazujú Američania.

Ukrajina voči Rusku: vrátiť stav do r. 1991. Potom vrátiť aj NATO do r. 1991

12.05.2024

Nuž, dalo by sa súhlasiť. Za podmienky: ak by išlo o komplexný návrat západných aj ruských pozícií po získaní nezávislosti Ukrajiny v r. 1991. Pozrime sa, aká bola situácia vr. 1991: 16.7.1990 Ukrajinská SSR vyhlásila zvrchovanosť v rámci ZSSR. 20.1.1991 aj na Kryme prebehlo referendum, ktoré rozhodovalo o otázke v znení: „Ste za nezávislú [...]

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 174557x
Priemerná čítanosť článkov: 5819x

Autor blogu

Kategórie