Založ si blog

Nad plynovodmi Nord Stream pred výbuchmi lietali americké vrtuľníky

Ako vyplýva z údajov Flightradar, v septembri niekoľkokrát lietali nad oblasťou, kadiaľ vedú plynovody NS 1 a NS 2, americké vrtuľníky.

Vrtuľníky amerického námorníctva Sikorski MH-60R Seahawk sa nachádzali nad miestom potrubí v Baltskom mori tri dni za sebou – 1., 2. a 3. septembra.

Na Flightradar24 je vrtuľník zobrazený ako neidentifikované lietadlo, a to aj bez ikony vrtuľníka, avšak 24-bitový kód ICAO, uvedený v popise, umožňuje jednoznačne stanoviť model – Sikorsky MH-60R Seahawk – ako aj jeho príslušnosť k americkému námorníctvu. Tento kód sa overuje prostredníctvom otvorených zdrojov, ktoré zhromažďujú údaje o vojenských lietadlách.

Americký vrtuľník navyše, súdiac podľa trajektórií na Flightradar24, preletel do skúmanej oblasti nad Nord Streams z Poľska, z Gdanska.

2.septembra, takmer paralelne s americkou armádou v oblasti ostrova Bornholm, lietal vojenský vrtuľník NH90 holandského námorníctva, pravdepodobne pozoroval aktivity Američanov.

Americké vrtuľníky, ako vyplýva z informácií Flightradar24, tiež vykonávali lety nad vetvami ruských plynovodov 10. a 19. septembra. V noci z 22. na 23. septembra a 25. – 26. septembra boli americkí vojenskí piloti na vrtuľníkoch Sikorsky MH-60R Seahawk dlho vo vzduchu v blízkosti oblasti budúceho úniku.

Bude veľmi ťažké dokázať vinníka výbuchov, ale jednoznačný prospech z nich mali USA, Poliaci a Ukrajina. USA agresívne podnikali všetky kroky proti spusteniu NS2, k čomu dnes znovu smerovalo narastanie energetickej krízy v EÚ a po čom volala európska verejnosť.

Načasovane s touto akciou ukrajinský Naftogaz vyvolal spor s Gazpromom, čo hrozí zastavením dodávok do EÚ cez Ukrajinu. A Ukrajincom dnes jednoznačne rozkazujú Američania.

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Hrozí Slovensku ruský útok ? Je cieľom Ruska obsadiť Ukrajinu a ďalšie krajiny?

24.02.2023

Hovorí sa o tom najmä v súvislosti so vzlietnutím našich útočných stíhačiek proti ruskej armáde, krok, na ktorý sa zatiaľ neodvážila ani jedna krajina NATO, pretože by sa to mohlo považovať za právo na odvetný úder na letiská. Nuž a toto ohrozenie zakladá možnosť občanom, hlavne obyvateľom Sliaču, Zvolena, Banskej Bystrice podať hromadnú žalobu na [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 166488x
Priemerná čítanosť článkov: 5741x

Autor blogu

Kategórie