Založ si blog

Nad plynovodmi Nord Stream pred výbuchmi lietali americké vrtuľníky

Ako vyplýva z údajov Flightradar, v septembri niekoľkokrát lietali nad oblasťou, kadiaľ vedú plynovody NS 1 a NS 2, americké vrtuľníky.

Vrtuľníky amerického námorníctva Sikorski MH-60R Seahawk sa nachádzali nad miestom potrubí v Baltskom mori tri dni za sebou – 1., 2. a 3. septembra.

Na Flightradar24 je vrtuľník zobrazený ako neidentifikované lietadlo, a to aj bez ikony vrtuľníka, avšak 24-bitový kód ICAO, uvedený v popise, umožňuje jednoznačne stanoviť model – Sikorsky MH-60R Seahawk – ako aj jeho príslušnosť k americkému námorníctvu. Tento kód sa overuje prostredníctvom otvorených zdrojov, ktoré zhromažďujú údaje o vojenských lietadlách.

Americký vrtuľník navyše, súdiac podľa trajektórií na Flightradar24, preletel do skúmanej oblasti nad Nord Streams z Poľska, z Gdanska.

2.septembra, takmer paralelne s americkou armádou v oblasti ostrova Bornholm, lietal vojenský vrtuľník NH90 holandského námorníctva, pravdepodobne pozoroval aktivity Američanov.

Americké vrtuľníky, ako vyplýva z informácií Flightradar24, tiež vykonávali lety nad vetvami ruských plynovodov 10. a 19. septembra. V noci z 22. na 23. septembra a 25. – 26. septembra boli americkí vojenskí piloti na vrtuľníkoch Sikorsky MH-60R Seahawk dlho vo vzduchu v blízkosti oblasti budúceho úniku.

Bude veľmi ťažké dokázať vinníka výbuchov, ale jednoznačný prospech z nich mali USA, Poliaci a Ukrajina. USA agresívne podnikali všetky kroky proti spusteniu NS2, k čomu dnes znovu smerovalo narastanie energetickej krízy v EÚ a po čom volala európska verejnosť.

Načasovane s touto akciou ukrajinský Naftogaz vyvolal spor s Gazpromom, čo hrozí zastavením dodávok do EÚ cez Ukrajinu. A Ukrajincom dnes jednoznačne rozkazujú Američania.

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Hrozí Slovensku ruský útok ? Je cieľom Ruska obsadiť Ukrajinu a ďalšie krajiny?

24.02.2023

Hovorí sa o tom najmä v súvislosti so vzlietnutím našich útočných stíhačiek proti ruskej armáde, krok, na ktorý sa zatiaľ neodvážila ani jedna krajina NATO, pretože by sa to mohlo považovať za právo na odvetný úder na letiská. Nuž a toto ohrozenie zakladá možnosť občanom, hlavne obyvateľom Sliaču, Zvolena, Banskej Bystrice podať hromadnú žalobu na [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 166108x
Priemerná čítanosť článkov: 5728x

Autor blogu

Kategórie