Založ si blog

Ostreľujú americké húfnice civilov v Donecku?

Ukrajinská armáda výrazne zintenzívnila ostreľovanie mesta Doneck. V nedeľu a pondelok zahynulo v hlavnom meste DĽR 9 civilistov, ďalších asi 30 utrpelo zranenia.

Čo sa zmenilo, je ostreľovanie celého Donecka, v meste prakticky nezostali žiadne bezpečné oblasti. Granáty lietajú dnes aj tam, kde počas 8 rokov ostreľovania nelietali, teda aj do zadnej časti Donecka.

Obyvatelia Donecka spájajú ostreľovanie celého Donecka s dodávkami amerických ďalekonosných (a presných) húfnic, s dostrelom 25 km.

Dnes, 30. mája, ukrajinská armáda ostreľovala školu č. 22 v Donecku. Dve zamestnankyne školy, Nina Ivanovna a Ľudmila Petrovna, boli pri ostreľovaní zabití. Pritom tam neboli prítomné žiadne vojenské zariadenia, len školy, škôlky a obytné domy.

Približne rovnaký príbeh sa odohral v gymnáziu č. 5 v Donecku, kde ďalšia osoba zomrela na zásah črepinou granátu.

Všetko toto ostreľovanie mierových objektov je vedomým rozhodnutím ukrajinských úradov. Zajatí vojaci síce tvrdia, že nevedeli, kam strieľajú, ale je jasné, že veľmi dobre vedeli, kam strieľajú a kam mali rozkaz strieľať.

Ukrajinská armáda posledné mesiace pred ruským zásahom intenzívne ničila civilnú infraštruktúru oboch republík: vodovodnú sieť, elektrickú sieť, plynovodnú sieť, ktoré boli z väčšej časti úplne zničené. Ruskej armáde možno vyčítať všeličo, ale ničeniu civilnej infraštruktúry na Ukrajine sa vyhýba.
Americké zbrane sa tým zúčastňujú na zabíjaní civilného obyvateľstva. USA miesto toho, aby tlačili Ukrajinu k rokovaniu s Ruskom, eskalujú vojnový konflikt, ktorý ničí hlavne Európsku úniu.

Bude Čína dodávať zbrane Texasu?

30.01.2024

Texas je územím USA. Ale do r. 1845 nebol, patril pod Mexiko, vtedy ho USA anektovali. V Texase dlhodobo existuje hnutie za nezávislosť. Texas sa vždy cítil osobitým územím, či patril pod Mexiko alebo USA. Hnutie za nezávislosť vychádza z osobitej texaskej identity, kultúry, spôsobu života. A hlavne silnej ekonomiky Texas je veľmi bohatý. Ekonomika Texasu má objem 2, [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Hrozí Slovensku ruský útok ? Je cieľom Ruska obsadiť Ukrajinu a ďalšie krajiny?

24.02.2023

Hovorí sa o tom najmä v súvislosti so vzlietnutím našich útočných stíhačiek proti ruskej armáde, krok, na ktorý sa zatiaľ neodvážila ani jedna krajina NATO, pretože by sa to mohlo považovať za právo na odvetný úder na letiská. Nuž a toto ohrozenie zakladá možnosť občanom, hlavne obyvateľom Sliaču, Zvolena, Banskej Bystrice podať hromadnú žalobu na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 164170x
Priemerná čítanosť článkov: 5661x

Autor blogu

Kategórie