Založ si blog

Ázia v apríli prvýkrát predbehla EÚ ako najväčšieho dovozcu ruskej ropy

Naši skvelí slovenskí a európski politici, pozbieraní za pomoci USA po uliciach, sa tešia ako malé deti, ako sa EÚ darí zbavovať lacných ruských energií, čím potápajú EÚ do hlbokej sociálno-ekonoickej krízy, pozbavujú ju konkurencieschopnosti a robia z nej bezvýznamný polostrov Ázie.

Rusko zatiaľ nevie, čo robiť s toľkými príjmami. V roku 2021 predalo ropu za 180 miliárd dolárov. Tohto roku však išli ceny prudko hore. Ak pred týždňom stála ropa 112 dolárov, po rozhodnutí o embargu vzrástla na 123 dolárov. 

Rusko pri takýchto cenách poskytuje napr. Indii zľavy 30 – 35 dolárov, pričom cena zostáva aj tak na úrovni 90 – 95 dolárov. O takej cene pred rokom ani nesnívalo. Preto niet divu, že India zvýšila mnohonásobne nákupy ruskej ropy.

Ako oznámila americká agentúra Bloomberg, v apríli 2022 sa Ázia stala najväčším dovozcom ruskej ropy a predbehla EÚ. V máji sa tento rozdiel zrejme ešte zvýši, zatiaľ bolo do Ázie dodané trikrát viac ropy ako do EÚ.

Problémom Ruska je, kam nasmerovať tieto zvýšené príjmy. Investície do energetického komplexu nemajú zmysel, keďže sa predpokladá znížený objem produkcie. Preto sa hľadá ich rozumné investovanie do iných sektorov ruskej ekonomiky a spoločnosti, veľké sumy už idú na obnovu ukrajinských miest na Donbase.

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Hrozí Slovensku ruský útok ? Je cieľom Ruska obsadiť Ukrajinu a ďalšie krajiny?

24.02.2023

Hovorí sa o tom najmä v súvislosti so vzlietnutím našich útočných stíhačiek proti ruskej armáde, krok, na ktorý sa zatiaľ neodvážila ani jedna krajina NATO, pretože by sa to mohlo považovať za právo na odvetný úder na letiská. Nuž a toto ohrozenie zakladá možnosť občanom, hlavne obyvateľom Sliaču, Zvolena, Banskej Bystrice podať hromadnú žalobu na [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 166460x
Priemerná čítanosť článkov: 5740x

Autor blogu

Kategórie