Založ si blog

Zuzana Čaputová pomáhala zlikvidovať demokratický priestor na slobodné, slušné názory, zostal len priestor na nadávky na ulici

Osobne nemám rád vulgarizmy a tiež si myslím, že úrad prezidenta by mal používať určitú vážnosť.

Lenže tú vážnosť mu v prvom rade musia dodať vykonávatelia tohto úradu svojimi postojmi. A Zuzana Čaputová silne pošpinila dôstojnosť prezidentského úradu, nedokázala sa preniesť z pozície miestnej aktivistky do pozície štátničky, schopnej obhajovať základné hospodárske, bezpečnostné, politické záujmy SR a EÚ.

Pri obhajobe cudzích záujmov zašla Zuzana Čaputová do okato prezentovanej krajnosti, najmä pri krkolomne rýchlom podpise vojenskej zmluvy s USA, ktorá by si skutočne bola zaslúžila posunúť na Ústavný súd, pretože voči nej boli vznesené seriózne právne výhrady ohľadom suverenity SR. Nad svojimi krokmi bolo treba štátnicky uvažovať, čo neurobila, takže je problémom ju označovať za prezidentku Slovenskej republiky, skôr vystupuje ako obhajkyňa cudzích záujmov – nie slovenských a nie európskych. Ak zašla do okatej krajnosti, ťažko sa môže čudovať vyhroteným postojom voči sebe, pretože tú ostrú polarizáciu spoločnosti vyvolala spolu s vládnou koalíciou ona.

Podieľala sa na zlikvidovaní demokratického priestoru pre slobodné a demokratické, slušné vyjadrovanie názorov.

Zuzana Čaputová zlikvidovala potenciál referenda ako jedného zo základných nástrojov demokracie a vyjadrenia vôle občanov, keď pohrdla názorom státisícov občanov podpísaných pod petíciu ohľadom predčasných volieb.

Väčšina slovenských občanov sa vyjadrila proti podpisu vojenskej zmluvy s USA. Proti sa postavili odbory, Generálna prokuratúra SR vyjadrila odborné právne stanovisko, podobne Jadrový dozor SR, Klub 500, najsilnejšie politické strany Hlas-SD, Smer-SD. Od Zuzany Čaputovej v tejto situácii sa slušilo počkať so svojím podpisom pod túto zmluvu, pretože išlo o nerešpektovanie názoru slovenských občanov a žiadalo sa predložiť Ústavnému súdu na posúdenie. Svojím radikálnym bleskovým podpisom zmluvy priam zapľuvala do tváre slovenských občanov, bolo to neslušné, vulgárne a nedemokratické gesto od nej, akoby slovenským občanom povedala „trhnite si nohou“.

Bolo zablokovaných viacero alternatívnych webových portálov, hlavne portál Hlavné správy, ktoré prinášali rozšírené spektrum informácií o dianí na Slovensku a vo svete a ona nepovedala ani slovko výhrady. Nešlo o súdne posúdenie ich činnosti, pretože zjavne neporušovali žiaden zákon, ale o arogantný pokus „zapchať Slovákom ústa“. Bolo to hrubé a urážlivé gesto voči Slovákom, akoby nedokázali posudzovať sami informácie.

Zuzana Čaputová sa vôbec nepozastavila nad deformáciou právneho systému a zneužívaním politickej moci na kriminalizáciu opozície a alternatívnych názorov. Zasiahla do vyšetrovania svojimi vyjadreniami, ak to vyhovovalo jej záujmom, naopak, mlčala v prípadoch ohýbania práva.

Zuzana Čaputová ako vrchná veliteľka ozbrojených síl SR sa prizerala tomu, ako Slovenskom roky týždeň čo týždeň prechádzali zbraňami naložené vojenské konvoje na ukrajinsko-ruskú hranicu, čím prispela k vzniku súčasného konfliktu.

V tomto smere sa viditeľne nespráva ako prezidentka SR, ale obhajkyňa amerických záujmov. Väčšina slovenských občanov si želá mier, dobré vzťahy s USA, ale aj s Ruskou federáciou. Protiruské postoje tejto pani nie sú v súlade s postojom väčšiny slovenských občanov, ktorá má nielen blízky jazykový a kultúrny vzťah k Rusom, ale hlavne si väčšina slovenských občanov uvedomuje, že efektívnosť a konkurencieschopnosť našej ekonomiky závisí na dobrých obchodných, hospodárskych a bezpečnostných vzťahoch s Ruskou federáciou, hlavne na lacných dodávkach energetických zdrojov (plynu, ropy, jadrového paliva, uhlia) a ďalších dodávok pre náš automobilový priemysel a poľnohospodárstvo.

Propagandistická a pokrytecká téza, že hodnoty nevymeníme za  lacné energie, je len chabým pokusom prekryť obhajobu amerických hospodárskych záujmov a je od prezidentky a poslancov pokrytectvom, pretože ich sa inflácia 15 % ale hoci aj 30 % nejako životne nedotkne, oni budú len o trochu menej bohatí. Ale čo to urobí s väčšinou slovenských občanov, nie je ťažké si predstaviť a táto pani by si mala uvedomiť, že potom už nebudú na Slovensku lietať len urážlivé slová, ale môže dôjsť k občianskym nepokojom sociálne pritlačených.

Preto je povinnosťou prezidentky SR ako zástupkyne záujmov slovenských občanov a nie USA hľadať cestu k dohode s Ruskou federáciou. Rusko na to, že konečne niekto v Európe namiesto posielania zbraní Ukrajine a predlžovania konfliktu povie, poďme si sadnúť a rokovať,  rozumne sa dohodnúť, viditeľne čaká.  Potrebuje dohodu, seriózne vzájomné bezpečnostné záruky, čo by bolo výhodné aj pre Slovensko. Nielen z bezpečnostného hľadiska, ale hlavne hospodárskeho, nakoľko hospodársky prepad a sociálne nepokoje sú pre nás väčšou hrozbou ako vojna.

Ale to by musela Zuzana Čaputová dozrieť z pozície miestnej aktivistky  do pozície štátničky.

P. S.: Jedna známa sa vyslovila, žeby mala Zuzana Čaputová ak už nie ako prezidentka používať úctu ako žena. Nezdá sa mi to férové.

To by totiž znamenalo, že ženy u nás nie sú rovnocenné s mužmi a potrebujú špeciálnu ochranu.

A v prezidentskom kresle ťažko môžeme robiť rozdiely v tom, či ide o ženu alebo muža. Ide o najvyššieho ústavného činiteľa krajiny, s obrovskou zodpovednosťou za krajinu a ak sa má nekompetentnosť niekoho v prezidentskom kresle obhajovať tým, že predsa ide o ženu a treba mať pochopenie pre jej nedostatky, znamenalo by to deformáciu politického systému krajiny.

Chystá sa prevoz 10 medveďov k Bratislave

06.04.2024

Podľa zdroja z ministerstva sa pripravuje prevoz 10 medveďov do priestoru Malých Karpát medzi Bratislavu a Pezinok. Ako experiment. Dôvody? 1.V niektorých oblastiach, napr. na Poľane pri Detve, sú medvede premnožené, a preto trpia nedostatkom priestoru a potravy, v niektorých úplne chýbajú. Ide preto o riešenie poskytujúce stresovaným [...]

Ako krásne funguje trh s plynom. Začal som kúriť drevom, aby som nenarušil jeho dokonalosť

16.03.2023

No, vás by netešila súčasná situácia s plynom. Ako sme ju brilantne vyriešil. Pravidlom trhu, hlavne kapitalistického voľného trhu, vždy doteraz bolo: pri prevahe ponuky cena klesala, ak bola ponuka nízka, cena stúpala. Ale moderný kapitalizmus v čele s USA to vylepšil, aby to fungovalo ešte efektívnejšie (to len neprajníci tvrdia, že pre [...]

Hrozí Slovensku ruský útok ? Je cieľom Ruska obsadiť Ukrajinu a ďalšie krajiny?

24.02.2023

Hovorí sa o tom najmä v súvislosti so vzlietnutím našich útočných stíhačiek proti ruskej armáde, krok, na ktorý sa zatiaľ neodvážila ani jedna krajina NATO, pretože by sa to mohlo považovať za právo na odvetný úder na letiská. Nuž a toto ohrozenie zakladá možnosť občanom, hlavne obyvateľom Sliaču, Zvolena, Banskej Bystrice podať hromadnú žalobu na [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 166422x
Priemerná čítanosť článkov: 5739x

Autor blogu

Kategórie